top of page

Coneixent a Alfonso Moltó…

Crec que és obligació, com a centre on tractem gent que envolta l’esport, dedicar un poc del nostre temps a parlar amb un dels referents de l’esport que tenim com a senya d’identitat, la Pilota. Hui coneixerem un poc més a Alfonso Moltó.Alfonso Moltó Puertas va naixer a Barxeta l’11 d'abril de 1992. És un rest professional de Pilota Valenciana en modalitat de raspall al 2015 i al 2016.


Al XXIX Campionat Individual de Raspall de 2015 va convertir-se campió després de batre a Waldo d'Oliva, la gran figura de la modalitat[3] que feia setze anys que no perdia una partida en el campionat. En 2016 va tornar a imposar-se al XXX Individual, en un campionat en què sols Ian de Senyera, en semifinals, va ser capaç de fer-li un punt.


Ara mateix, podríem dir que Moltó és el jugador a batre al pròxim individual de raspall. Arriba en un moment molt dolç per a ell i és la recompensa al seu esforç.

El rest de Barxeta va iniciar la seua trajectòria des de molt menut a l’escola d’Alcàntera on, junt amb jugadors com Sanchis de Montesa, Joan de la Pobla Llarga i Ramón d’Alcàntera, formaren un equip que guanyà uns quants títols dels JECV de Raspall. Posteriorment, va continuar la seua preparació en les escoles de tecnificació, entrenant tant a escala i corda com a raspall. Va ser l’última modalitat en què va aconseguir alguns títols, com el Circuit sub-23 de Raspall i l’Individual sub-23 als anys 2010 i 2011.La seua ràpida progressió el va portar a l’inici d’una frenètica carrera professional, ja que amb tan sols 20 anys arribà a disputar unes semifinals de l’Individual Professional de Raspall i aconseguí el subcampionat de la Lliga Professional de Raspall. A més, tant en les edicions de l’Individual de Raspall de 2013 com en 2014 es va quedar a un pas de disputar la gran final, ja que fou eliminat a la ronda de semifinals.La primera pregunta no podía ser una altra: quin és el teu estat físic i mental per a afrontar el pròxim campionat individual de raspall?


Quan arriba l’Individual l’estat físic és molt bo ja estem portem uns 4 o 5 mesos preparant-lo expressament, i mentalment jugar a mi em motiva moltíssim.Com portes la pressió de ser l’actual campió de l’Individual, notes eixe respecte al trinquet?


És cert que jugue en més pressió però al final el que intente és evadir-me de tot i disfrutar jugant sense pensar en res més.Alfonso Moltó és concient que és el rival a batre?


Sóc concient que hi ha gent que pensarà que sóc l’home a batre però jo pense que l’home a batre són tots els jugadors.Imagine que el teu cap està a consagrar-te encara més amb el tercer títol individual de raspall?


El meu cap està a guanyar el pròxim individual; m'agradaria tindre la Feninde gran, però vull fer-ho disfrutant jugant, no anant a jugar forçadament.Les expectatives respecte a l’anterior final són molt altes, veus algun rival més jove que puga entrar en les quinieles?


Veig molta gent jove en el raspall i vénen pegant molt fort, cada partida és un món i tots els rivals que vinguen són complicats.Encara que eres molt jove, un professional de la pilota ha de cuidar-se moltíssim, quantes hores t’entrenes a la setmana?


Cal cuidar-se molt per a estar en l’elit, jo m’entrene tots els dies però també és cert que m'agrada entrenar-me, el que menys m'agrada són les jornades de descans.Imagine que tindràs una rutina de treball específica i molt de control per part del teu preparador físic i el teu fisioterapeuta?


Totes les setmanes planifique l’entrenament amb el preparador físic per a preparar les partides de la setmana. I amb el fisioterapeuta en Fisioactiva treballem totes les molèsties que acabe tenint per la fatiga en les partides i el desgast.Es pot compaginar la teua vida esportiva professional amb l’àmbit laboral?


Es podria compaginar amb algunes faenes pero haurien de ser faenes de poca jornada laboral.Seré més concret, es pot viure de la pilota?


Jo actualment visc de la pilota però és complicat, ja que has d’estar al màxim i tampoc et dóna per a molt.Com a bon embaixador actual de la pilota, trobes a faltar suport d’empreses en una disciplina tan nostra com és aquest esport?


Sí que fa falta molta més publicitat i que entraren noves empreses a patrocinar, però no tindre televisió fa moltíssim de mal de cara a eixe tema.Un pas important pot ser la creació de nous clubs de pilota, com el de Fenollet o Gavarda entre altres, i l’aparició de trinquets als nous instituts. Creus que la tornada de la televisió pública valenciana és clau per a rellançar aquest esport tan nostre?


Hi ha clubs amb moltíssimes ganes de pilota; un exemple és el club del Fenollet, en què quasi tot el poble juga a pilota en el Fenollet, això és senyal que estan fent-se bé les coses. La televisió és molt important i ens fa molta falta.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page